Alternatywa dla tradycyjnego bigosu. Składniki 500 g kapusty słodkiej 500 g kapusty kiszonej 250 g boczniaków 2 cebule olej kilka suszonych śliwek sól pieprz 2 średnie marchewki liść laurowy natka pietruszki Przygotowanie Słodką kapustę poszatkowałem, dusiłem w małej ilości wody, a w osobnym garnku kapustę kiszoną. Do każdej dodałem startą marchewkę , liść laurowy. Gdy kapusta była gotowa, połączyłem obie, dodałem suszone śliwki, doprawiłem solą i pieprzem. Cebulę posiekałem dość drobno,... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...