Muffinki z jabłkami i węgierkami

Muffinki z jabłkami i węgierkami

Muffinki z jabłkami i węgierkami

Muffins with apples and plums Składniki. 260 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 180 g cukru szczypta soli 120 ml oleju 2 jajka 1 łyżka miodu wielokwiatowego 120 ml jogurtu naturalnego 2 jabłka 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka cukru brązowego Wykonanie. Obrane jabłka pokroić w kostkę, skropić cytryną i posypać łyżeczką cukru. Wymieszać przesianą mąkę z proszkiem, cukrem i szczyptą soli. Dodać wymieszane ze sobą składniki mokre: olej, jogurt, jajka i miód i dodać do suchych sk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.