Przepis na : śniadanie
Chleb orkiszowo - żytni na zakwasie żytnim dla początkujących domowych piekarzy ;-), o chyba tak powinnam go nazwać. Bo myślę, że to dobry przepis, dla tych których zakwasy na chleb są jeszcze młode, są jeszcze świeże, może mają tydzień lub półtora. To przepis na chleb, który jeśli będziesz postępować krok po kroku z moją instrukcją na pewno Ci się uda. Będzie piękny, będzie miał cieniusieńką skórkę, idealnie chrupiącą, miąższ będzie sprężysty i po wielu razach nawet jak go zgnieciesz w dłoni, będzie wracał ... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)