Sos cebulowy ze śliwkami

Sos cebulowy ze śliwkami

Sos cebulowy ze śliwkami

2 cebule, sól, cukier, pieprz, masło, 3 owoce jałowca, 200 ml czerwone wytrawnego wina, 300 ml bulionu* gałązka rozmarynu, 300 g śliwek (mogą być świeże lub mrożone), Cebule pokroić w półplasterki. Na 2 łyżkach masła poddusić cebulę z dodatkiem szczypty soli i cukru. Wlać wino i dusić, az płyn prawie odparuje. Dodać rozgnieciony jałowiec, rozmaryn i wlać bulion. Dusić aż cebula będzie miękka, w razie potrzeby dolać trochę wody. Ślwiki przepołowić, wyjąć pestki. Ułożyć skórą do dołu. Chwilę dusić, aż śliwki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.