Grzanki z chałki z serem, konfiturą i jajkiem sadzonym

Grzanki z chałki z serem, konfiturą i jajkiem sadzonym

Grzanki z chałki z serem, konfiturą i jajkiem sadzonym

Przepis na : śniadanie

Mam ogromną słabość do chałki. Ale to delikatne, słodkie pieczywo najbardziej smakuje mi w wersji z wytrawnymi dodatkami. Jeśli mam do wyboru chałkę ze słodką konfiturą lub chałkę z żółtym serem, czy pikantną pastą to zawsze wybiorę drugą wersję. Ostatnio przygotowałam tak pyszne śniadanie, że teraz śni mi się po nocach ;) Chałkę grubo posmarowałam masłem i upiekłam do zrumienienia. Dzięki temu grzanki były bardzo chrupiące z wierzchu, ale środek nadal rozpływał się w ustach. Podałam je z goudą z dodatkiem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.