Przepis dostałam od mojej kuzynki, imienniczki Urszuli. Dziękuję :) Składniki : 5 jaj 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju mały kubek śmietany- 200 ml ok. 1 kg wypestkowanych śliwek Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać dokładnie widelcem Przełożyć do wysmarowanej foremki, wyłożyć pokrojone śliwki, posypać kruszonką. Piec w temp.180*C w dużej foremce przez ok. 40-50 min.( do suchego patyczka). Składniki na kruszonkę: 3 łyżki mąki 3 łyżki cukru... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula