Nawet Mickiewicz zachwycał się bigosem, poświęcając mu wersy w swoim najsłynniejszym dziele. Przepisu tam oczywiście nie znajdziecie, ale jest o kapuście kiszonej, mięsiwie, kotłach i buchającej parze. To bardzo działa na wyobraźnię, aż chciało by się takiego bigosu spróbować. Jedyna rada, przyszykować największy gar, dobre składniki kuchni staropolskiej i buchnąć ogniem. Bierzmy się za gotowanie! Ten przepis znajdziecie u nas także w wersji tekstowej, tam także fragment „Pana Tadeusza” opisujący ... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...