Ciasto śliwkowe z migdałowym kremem

Ciasto śliwkowe z migdałowym kremem

Ciasto śliwkowe z migdałowym kremem

Przepis na : deser

Składniki: 800 g śliwek  200 g miękkiego masła  200 g cukru pudru 4 jajka 250 g mąki, przesianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Krem migdałowy  4 żółtka 60 g drobnego cukru 50 g mąki 1/2 litra tłustego mleka 100 g mielonych migdałów 2 krople esencji migdałowej Przygotowanie: Śliwki myjemy, wyciągamy pestkę i kroimy na ćwiartki. Tortownice o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia tak aby zachodził na ścianki.( ja odrysowuję większe koło od tortowni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niezły Młynek

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Autor

Niezły MłynekNiezły Młynek

Odświeżone Rodzinne przepisy od śniadania, obiadu, kolacji po deser.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, ciasta z kremami, śniadanie, śniadania, mąka, deser, desery, obiad, mielone, cukier, deser z owocami, śliwka, jajko, ciasto z masa, cukier puder, siekane, krem, ciasto ze śliwką, ciasta z masa, ciasto ucierane , pieczeń z mielonego, mleko w proszku, ciasto mleko w proszku, ciasto z kremem

Inne przepisy z Niezły Młynek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.