Przepis na : deser
Jeśli nie macie pomysłu na ciepły podwieczorek to zachęcam do przygotowania clafoutis, czyli francuskiego deseru - pieczonego budyniu z owocami. Poniższy deser jest prosty i szybki do przyrządzenia i wbrew pozorom przygotujecie go z niewielkiej ilości składników. Uwaga: deser tuż po upieczeniu ma konsystencję lekko gumowatą i może się ciągnąć (jak gorący budyń). Po schłodzeniu będzie zwarty i idealny do krojenia. Jeśli deser mają jeść dzieci poniżej 2 roku życia to cukier pomijamy! Składniki na szklaną formę... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)