Pod takim właśnie tytułem, pod koniec października, w pięknym Dworku Ziemiańskim w Woli Suchożebrskiej odbyły się warsztaty kulinarne zorganizowane przez Akademię Smaku Sokołów. W tajniki kuchni staropolskiej wprowadził nas najlepszy specjalista w tym zakresie - Pan Maciej Nowicki, szef kuchni w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, który na co dzień pracuje z przepisami pochodzącymi z najstarszych polskich książek kucharskich, i od kilku lat zajmuje się historyczną rekonstrukcją kulinar... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...