Przepis na : deser
Śliwki smakują nie tylko prosto z drzewa, można zrobić powidła, zapiec pod kruszonką czy dodać do ucieranego ciasta, zawsze smakują idealnie. Tej słodkiej pokusie ulegnie każdy po pierwszym kawałku ciasta. Szybkie i proste do zrobienia. Nawet dla początkujących w pieczeniu. Składniki: Keksówka 12/30 cm 2 jajka 30 dag mąki tortowej 15 dag cukru 1 szklanka mleka 2% ½ kostki miękkiego masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6-8 węgie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...