ŚLEDŹ PO KRÓLEWSKU

ŚLEDŹ PO KRÓLEWSKU

ŚLEDŹ PO KRÓLEWSKU

ŚLEDŹ PO KRÓLEWSKU   Tego śledzia przygotowałam na wigilijny stół po raz pierwszy w 1988 roku. Zaczerpnęłam go z książki Hanny Szymanderskiej pt. Wigilia . Przepis znajduje się na stronie 97.   Dzieci lubiły tak przyrządzonego śledzia, bo cieszył oko, a wygląda i smakuje bardzo apetycznie. Wszyscy polubiliśmy śledzia, ba ja wcześniej nie byłam jego  smakoszką w ogóle.           Składniki : 4 po płaty śledzia wymoczonego/ po jednym płacie śledzia dla osoby/, 2 łyżki oliwy e... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia inaczej

Autor

gigi999gigi999

Utworzyłam stronę, na której będziemy sobie przypominać nasze dawne dobre przepisy, pokazywać jak modyfikować te przepisy do indywidualnych potrzeb, publikować ciekawe przepisy, które uwzględniają typowość kuchni polskiej, tradycyjne polskie odżywianie, nie używają wysoko - przetworzonych produktów, przypraw (typu vegety, maggi, sosy chińskie, sojowe, sosy słodkie, syropy gotowe np. klonowy, słodziki, wszelka chemia, kostki., zupki chińskie, gotowe zupki, serki - topione, gotowe masy makowe, kajmakowe, kawy cappucino, serki topione itp. o ile ich skład zawiera sztuczne składniki, ..itd.), stosują się na ile to możliwe do polskiej sezonowości, jeśli chodzi o produkty.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śledź, papryka, mielone, majonez, ogórki, bezglutenowe, curry, pieczywo, śliwka, kolacja, diety, dieta, ogórki konserwowe, ogórki curry, ogórki w curry, ogórki kiszone, jak zrobić wodę z cytryna, śledź w occie, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia inaczej

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.