Gołąbkowa zapiekanka wg Marty

Gołąbkowa zapiekanka wg Marty

Gołąbkowa zapiekanka wg Marty

Gołąbkowa zapiekanka wg Marty 1 woreczek ryżu 1 woreczek kaszy gryczanej smażone pieczarki 250 dkg mięsa mielonego 1 główka kapusty świeżej 3-4 ząbki czosnku masło oliwa 2 łyżki mąki gryczanej przecier/koncentrat pomidorowy Ryż gotujemy. Kaszę gotujemy. Mięso podsmażyłam na patelni. Kapustę poszatkowałam, ale zanim to zrobiłam odłożyłam kilka całych liści. Potem do gotującej się wody włożyłam całe liście na 3-4 minuty, wyjęłam i w tej wodzie ugotowałam resztę kapusty. Wodę odcedziłam i zostawiłam do sosu. Piecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia inaczej

Autor

gigi999gigi999

Utworzyłam stronę, na której będziemy sobie przypominać nasze dawne dobre przepisy, pokazywać jak modyfikować te przepisy do indywidualnych potrzeb, publikować ciekawe przepisy, które uwzględniają typowość kuchni polskiej, tradycyjne polskie odżywianie, nie używają wysoko - przetworzonych produktów, przypraw (typu vegety, maggi, sosy chińskie, sojowe, sosy słodkie, syropy gotowe np. klonowy, słodziki, wszelka chemia, kostki., zupki chińskie, gotowe zupki, serki - topione, gotowe masy makowe, kajmakowe, kawy cappucino, serki topione itp. o ile ich skład zawiera sztuczne składniki, ..itd.), stosują się na ile to możliwe do polskiej sezonowości, jeśli chodzi o produkty.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, kapustą, mielone, ryż, mięso, kasza, pieczarki, kasza gryczana, mięso mielone, zupa pomidorowa, gołąbki, pieczarki w sosie, zapiekanki, zapiekanka, pieczarki z ryżem, mielone pieczarki, sos pomidorowy, ryż smażony, zapiekanka z ryżu, sos do ryżu, zapiekanka z mięsem , pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia inaczej

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.