Kompot z suszonych owoców. Kompot wigilijny.

Kompot z suszonych owoców. Kompot wigilijny.

Kompot z suszonych owoców. Kompot wigilijny.

Składniki:4-5 garści plasterków suszonych jabłek,2 garście plasterków suszonych gruszek,1 garść suszonych śliwek,1 garść suszonych moreli,1/2 pomarańczy,kilka goździków,1 laska cynamonu. Przygotowanie:Suszone owoce przepłukałam zimną wodą. Następnie zalałam je wodą i odstawiłam na całą noc. Na następny dzień dolałam wody, bo owoce troszkę jej wchłonęły:) Około 2 litrów wody dodałam na te proporcję suszu. Dodałam goździki i korę cynamonu. Gotowałam ok. 30 minut na wolnym ogniu od momentu zagotowania. Można do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.