Polskie potrawy regionalne, które warto spróbować
Polskie potrawy regionalne, które warto spróbować
Smak to jeden z najcenniejszych doznań, które możemy wzbogacić w czasie podróży. Kuchnia regionalna daje możliwość poznania dogłębnie kultury i historii regionu. Dzięki potrawom możemy poznać od kuchni życie mieszkańców. Jakie smakołyki czekają na nas w Polsce? Oto kilka z nich. Kartacze z Suwalszczyzny Kartacze lub też cepeliny to znane podlaskie placki z farszem mięsnym podawane z masłem i skwarkami. Można je porównać do poznańskich pyz. Ciasto wyrabiane jest z ziemniaków. To pożywne, syte, aczkolwiek ciężkostra... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Autor
klementynka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, roladki, ziemniaki, babki, babka ziemniaczana, mięso, śniadania, placki, ryby, jabłka, śniadanie, zupa rybna, dania mięsne, gruszka, kapustą, przekąska, śliwka, placuszki, boczek, dorsz, ryba, rosół, przekąski, ciasto, ser, prosta zupa, placki ziemniaczane, rolada serowa, placek z serem, słone przekąski
Inne przepisy z Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dodaj komentarz