Udało mi się ostatnio wyciągnąć mojego burego pieska na mirabelki. Przeskakując niezgrabnie pomiędzy opadłymi owocami, nazbierałam żółtych i czerwonych słoneczek, które znów rozłożyły mnie zapachem na łopatki. Właściwie nie wiem już, czy bardziej obezwładnia mnie zapach ich kwiatów wiosną, czy owoców pod koniec lata...a Ty jak masz? Od połowy sierpnia największym zainteresowaniem na blogu cieszy się syrop z nawłoci , który króluje na podium kolejny rok oraz złoty chutney z mirabelek , pełen słońca i wschodnich arom... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)