Śledzie w mocno czosnkowym sosie. Nie muszą długo się przegryzać, wystarczy noc. Nie robiłam dużej porcji, dwa filety wystarczają u nas dla 2 - 3 osób, ale ilość składników w przepisie, bez problemu można zwiększyć. Polecam, gdyż to dobry sposób na śledzie "w ostatniej chwili" Inspiracja "Śledzie" - Małgorzata Caprari Jeżeli lubicie śledzie, zajrzyjcie też do pozostałych, śledziowych przepisów: Śledzie z cebulką klasyczne Śledzie z żurawiną Rembertowskie śledzie majerankowe Śledzie korzenne z suszonymi śli... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...