Moja mama zawsze powtarzała, iż prawdziwe pierogi są z ciasta na bazie ziemniaków. Ja jednak tego lata postanowiłam lekko unowocześnić znany wszystkim przepis na knedle. Dodając półtłusty twaróg zamiast ziemniaków otrzymałam nieco lżejsze ciasto, a co za tym idzie zdrowsze. Po ugotowaniu knedli na obiad moja mama uznała, iż stanowią świetna alternatywę dla knedli ze śliwkami. Mam nadzieję, że i wam zasmakują. Składniki: 500 ml wody 200 g truskawek 200 g twarogu półtłustego(nie mielonego) 150 g mąki pszennej 20 g cu...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.