Ciasto z frangipane

Ciasto z frangipane

Ciasto z frangipane

Zapowiada się przepiękna niedziela, pełna słońca i mroźna. Po długim spacerze, gdy już powrócimy do domu, nie może zabraknąć czegoś słodkiego do kawy. Dlatego dzisiaj postanowiłam upiec francuskie ciasto frangipane. Pozostały mi resztki ciasta francuskiego, więc postanowiłam je wykorzystać i nadziać migdałową masą zwaną frangipane. Aby nadać temu deserowi jeszcze więcej smaku, dodałam również soczyste maliny. To proste i szybkie ciasto, które nie tylko pięknie wygląda, ale także szybko rozpływa się w ustach. Ar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.