Składniki: -10 dag. drożdży -1 szklanka cukru do ciasta -4 roztrzepane jajka -szczypta soli -3/4 szklanki lekko podgrzanego mleka -1 szklanka lekko podgrzanego oleju -4 szklanki mąki -pół kilo owocu (rabarbar, truskawki lub śliwki) -100 g. masła -0,5 szklanki cukru do kruszonki -1 i 1/4 szklanki mąki do kruszonki -cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Drożdże kruszymy do miski i zasypujemy 1 szklanką cukru. Na to 4 roztrzepane jajka i szczypta soli. Następnie dodajemy lekko podgrzane mleko i olej.... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...