Domowa masa makowa

Domowa masa makowa

Domowa masa makowa

Zdarzyło się Wam kupić masę makową w puszce, która nie nadawała się do pieczenia? Czasem zdarza się mi kupować gotowce, ale zawsze czytam skład i wybieram te, które są bez konserwantów i zagęstników. Jednak i tak wszystkie dostępne na rynku masy makowe są dla mnie za słodkie i za rzadkie. Dlatego masę makową robię sama. Najprościej jest użyć mielonego maku, który wystarczy zalać gorącym mlekiem (200g maku : 1 szklanka mleka) i pozostawić na godzinę, a następnie dodać ulubione bakalie i dosłodzić do smaku. C... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.