Placek drożdżowy - wykorzystanie dużej ilości białek

Placek drożdżowy - wykorzystanie dużej ilości białek

Placek drożdżowy - wykorzystanie dużej ilości białek

Jeżeli nie wiecie co zrobić z nadmiarem białek, to polecam ten placek drożdżowy. Ciasto bardzo ładnie wyrasta i jest naprawdę smaczne, może troszkę za mało dałam owoców, ale następnym razem ( bo na pewno do niego wrócę) dam dwa razy tyle. Przepis znalazłam na jednej z wyciętych kartek z gazet. Zaciekawił mnie sposób zrobienia ciasta, jednak w razie czego gdyby mi nie wyrosło postanowiłam owoce ułożyć po wyrośnięciu ciasta. Składniki na dużą blachę: 750 g mąki pszennej 30 g drożdży świeżych lub 14 g drożdży suszon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na słodko lub wytrawnie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Grażyna Jck

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, bułki, placki, ciasto z białek , porzeczki, śliwka, jajko, ciasto ze śliwką, ciasto z porzeczką, bułka pszenna, tarta na słodko, placek ze śliwkami

Inne przepisy z Na słodko lub wytrawnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.