Po świątecznym obżarstwie czas na detoks organizmu 😉 Poza tym przyszła już wiosna, a to jest idealny moment na oczyszczenie organizmu z nagromadzonych toksyn. W tym celu najlepiej sprawdzą się koktajle owocowo-warzywne zawierające m.in. składniki takie jak: burak, cytryna, seler, natka pietruszki czy jabłka, które ułatwiające usuwanie szkodliwych substancji. Koktajle owocowo-warzywne oprócz tego, że oczyszczają organizm z toksyn, pomagają zrzucić zbędne kilogramy, wzmacniają odporność oraz dostarczają naszemu... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.