Sos owocowy błyskawiczny

Sos owocowy błyskawiczny

Sos owocowy błyskawiczny

Jeśli masz nadmiar owoców i nie wiesz co z nimi zrobić, proponuję Ci łatwą wersję sosu owocowego. Możesz się nim zajadać bezpośrednio po przygotowaniu lub schłodzić go i wykorzystać do deserów. Sos owocowy błyskawiczny. Składniki (Porcji: 2) 4 śliwki, przekrój na ćwiartki, pestki odrzuć 2 jabłka, pokrój na ćwiartki, wytnij gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki 2 klementynki, obierz i podziel - możesz użyć mandarynki 2 łyżki soku z cytryny cukier trzcinowy lub zwykły do smaku 200 ml zimnej wody Przygotowanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szybko Szybkowar

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję