Ile kucharek w domach, tyle przepisów na rosół. Różnią się dodanymi przyprawami, użytego mięsa, sposobem gotowania. Widziałam dużo przepisów, gdzie dodaje się przysmażoną cebulę oraz kawałek kapusty. U mnie nigdy tego się nie dodawało, więc gdy robiłam pierwszy raz rosół, nie robiłam go z przepisu, tylko dokładnie posłuchałam mamy jak go zrobić. Bałam się tego czasu, którego trzeba poświęcić rosołowi, ale nie było to potrzebne. Rosół robił się sam, a gdy się gotował miałam czas, aby zrobić pyszny placuszek ... czytaj dalej...
Cześć! Mam na imię Patrycja, a moją największą pasją jest gotowanie, a jeszcze bardziej pieczenie różnych słodkości. Kuchnia to moje królestwo. Gdy coś w niej kombinuje, nikt nie może mi w niej przeszkadzać :D Od trzech lat trenuję tenis ziemny. W tym sporcie po prostu się zakochałam i nie wyobrażam sobie życia bez niego, jak i bez jedzenia :P Mam 16 lat, swoje pierwsze ciasta od A do Z zaczynałam piec w wieku 9 lat ( pamiętam, że były to babeczki czekoladowe). Dużo nauczyłam się od swojej mamy, ale inspiracje czerpię z innych blogów lub książek. W mojej rodzinie każdy wie, że piekę. Szwagierka, gdy przyjeżdża do nas od razu się pyta, co Pati upiekła. Mama już się tak rozleniwiła, że nie pyta się już ,, co dzisiaj pieczemy?'', tylko ,,co dziś pieczesz?'' :P Interesuję się również wizażem, dbaniem o urodę oraz jak to każda dziewczyna kosmetykami. Założenie bloga było moim marzeniem. Mam nadzieję, że razem ze mną będziesz odkrywać nowe smaki :)