Filet faszerowany rucolą, suszonymi pomidorami i suszoną gruszką

Filet faszerowany rucolą, suszonymi pomidorami i suszoną gruszką

Przepis na : obiad

Ot niedzielny kaprys: faszerowana pierś kurczaka i duże faszerowane pieczarki ( przepis tutaj ). Zbędne są inne dodatki. Jest syto, zdrowo i zielono Składniki na 2 (solidne) porcje: 2 duże piersi kurczaka 25 g świeżej rucoli 30 g drobno startego parmezanu 5 kawałków suszonych pomidorów w oliwie 1 mała szalotka opcjonalnie: 1 suszona gruszka, bądź zamiennie 2-3 suszone/wędzone śliwki lub mała garstka suszonej żurawiny drobno posiekanej – naprawdę doda to farszowi ciekawego smaku  sól, pieprz do sma...

Czytaj dalej na blogu gutfut

Autor

gutfut

Dlaczego kolejny blog kulinarny?

Z wygody! I przyszłościowego myślenia!

Kiedy będę już stara i zmęczona wiecznym waleniem w garnki, poproszę swoje córki, aby odpaliły stronę gutfut.pl, pokażę paluszkiem co chcę dostać dzisiaj na obiad i w spokoju pójdę oglądać po raz 2.543.739 „Gotowe na wszystko” na przemian z „Przyjaciółmi”. Proste? Proste! :P :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, pierś, piersi, kurczak, papryka, piersi z kurczaka faszerowane, gruszka, ciekawe przepisy, mięso, śliwka, pieczarki, żurawina, obiad, kurczak grillowany, kurczak z pieczarkami, pierś z kurczaka w pomidorach, filet z kurczaka, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, kurczak z papryką , dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, pieczarki do obiadu, drugie danie, zdrowe obiady, mięso mielone, papryka faszerowana, zapiekany kurczak

Inne przepisy z gutfut

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.