
Parę lat temu, pokazałam Wam przepis na domową paschę przygotowaną na bazie zsiadłego mleka . Dzisiaj zachęcam do wypróbowania wersji z wykorzystaniem kwaśnej śmietany. Pascha jest bardzo prosta do przygotowania i niesamowicie smaczna. Jeżeli uwielbiacie smak kremowej masy twarogowej nadzianej bakaliami to musicie ją przygotować :) Składniki na 2 mniejsze paschy: 1 l mleka, np. 2% lub 3% 250 g kwaśnej śmietany 18% 1/4 szklanki cukru pudru (30 g) 2 łyżki cukru wanilinowego 1/2 kostki masła (100 g) 3 jajka 70... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)