Nieznacznie przerobiłam jedną z moich ulubionych surówek z czerwonej kapusty, dodając do niej zamiast suszonych śliwek, suszone pomidory i dodatkowo odrobinę musztardy do sosu. Zawsze przy tego typu sosach piszę Wam, że wykorzystałam musztardę grillową kielecką, bo ona wg mnie idealnie właśnie do takich sosów pasuje. Surówka wyszła przepyszna. Zróbcie sobie taką u siebie 1/2 główki czerwonej kapusty 1 jabłko
Smaki Na Talerzukruche ciasto z marmoladą różaną . Jest ono bardzo mięciutkie, wręcz rozpływa się w ustach. Do ciasta możecie także dodać ulubione owoce, świeże lub mrożone. My często dodajemy rabarbar, wiśnie, śliwki czy truskawki, lub inną ulubioną marmoladę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA KRUCHY PLACEK Z MARMOLADĄ RÓŻANĄ Składniki: 200 g masła 1/4 szklanki cukru 2,5 szklanki mąki pszennej
Przepiski.plból!). Dodam, że syrop ma przyjemny, intensywnie owocowy smak, więc moim dzieciom smakuje. Syrop można kupić TUTAJ. Chrupiemy pestki, nasiona, orzechy i suszone owoce Pestki słonecznika, dyni, suszone morele, śliwki czy siemię lniane to produkty, których dzieciom nie żałuję. Zwłaszcza pestki idealnie wpisują się w rolę chrupiącej przekąski, gdy dzieci szukają czegoś “na ząb” po szkole czy po zajęciach sportowych
Wiszniówkadodatków za każdym razem może smakować inaczej. Sekret jej kremowej konsystencji tkwi w zmieleniu części płatków i powolnym gotowaniu. Pasują do niej różne owoce, jak np. jabłka, gruszki, śliwki, mrożone porzeczki, jagody, maliny, a także czekolada, masło orzechowe i bakalie. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
Obiad gotowyoczyszczonej i proszku do pieczenia, szczypta soli, 1/4 szklanki kefiru, 1 duże jajko, opcjonalnie szczypta sproszkowanej stewii ( tutaj o zaletach stosowania stewii), 1 średnia brzoskwinia lub inny owoc, np. śliwki, maliny, jabłko, gruszka. Sposób przygotowania Najpierw rozgrzej piekarnik na 190 stopni, funkcja góra-dół. Następnie wymieszaj w misce wszystkie suche składniki, czyli: mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną
Natka PietruszkiKiedy byłam małym dzieckiem nie lubiłam wigilijnego kompotu z suszu. Prawdopodobnie dlatego, że robiony był głównie z suszonych śliwek, z ubogim dodatkiem reszty suszonych owoców. W zasadzie do tej pory w takim kompocie nie gustuję ale od czasu, kiedy spróbowałam wersji kompotu robionej w rodzinie mojej drugiej połowy, wiem, że kompot z suszu może być pyszny. Spróbujcie moich dwóch propozycji
Moja Delicjakompensacje charakterystycznego zapachu rosołu z kaczki i sprawia, że w całym domu pięknie pachnie. Rosół z kaczki podaję z mięsem z gotowania rosołu, natką pietruszki oraz łyżką sosu ze śliwek i żurawin . Nie próbowaliście jeszcze? Skosztujcie koniecznie 🙂 Czytaj więcej: Rosół z kaczki The post Rosół z kaczki appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjanaleśników Polskie Młyny - 400 ml mleka Nadzienie - 200 g twarogu półtłustego z kostki - mały słoiczek powideł śliwkowych - 150 ml śmietany 18 % - 1 łyżka cukru Dodatkowo - olej do smażenia - śliwki i inne owoce do dekoracji - cukier puder Wykonanie Do butelki z mieszanką na naleśniki wlewam mleko, butelkę zakręcam i mocno potrząsam, aż do całkowitego wymieszania składników ( ok. 1 minutę
Kuchnia z widokiem na ogródnasze zmysły smaku i węchu. Chlebek z tego przepisu jest niezwykle pachnący, z chrupiącą skórką i z delikatną miodową nutą. Jeśli chcesz, możesz do niego dodać żurawinę lub suszone śliwki. Z pewnością będą się świetnie komponować smakowo z tym pysznym, ciemnym chlebkiem. Zapraszamy więc na przepis na ten szybki chleb i mamy nadzieję, że przypadnie do gustu wszystkim tym, którzy
Kuchnia Na Wypasiebardzo wiele cukrów prostych, więc nie należy jeść ich bez ograniczeń. Mowa na przykład o świeżych bananach, winogronach, figach, daktylach czy awokado. Wysokokaloryczne są również owoce suszone – banany, śliwki, jagody Goji, morele czy jabłka. Co więcej, podczas suszenia tracą one cenne składniki, np. witaminę B1, C oraz kwas foliowy. Jakie zatem owoce są dozwolone podczas odchudzania? Z umiarem można
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Phila Senecę z Good Mind Seeds; krzyżówka czarnych odmian z dzikim pomidorem L. pimpinellifolium . Owoce o wadze 60-120g, na krzaku w dwóch wariantach jednocześnie: albo w kształcie śliwek, albo w kształcie płomienia świecy; pomarańczowo-żółte, z czerwonymi i zielonymi prążkami, z mocnym antocyjanowym zabarwieniem (obecnym również na łodydze i gałązkach). Po przekrojeniu czerwony, z czerwonym żelem. Odporny
Karo in the KitchenCześć! Dzisiaj na blogu jest drożdżowo i jesiennie. Upiekłam drożdżówki z masłem śliwkowym i cynamonem. Uwielbiam drożdżówki z owocami. Jesienią piekę najczęściej drożdżówki ze śliwkami . Niedawno opublikowałam na blogu przepis na masło śliwkowe, które świetnie pasuje jako nadzienie do drożdżowych wypieków. Pamiętam cukiernię, do której często zaglądałam po szkole. Świeżutkie i jeszcze ciepłe drożdżówki były jej signature wypiekami. Były
codojedzeniaDziś mamy pierwszy dzień jesieni, a ja pytam – kiedy to minęło? Skoro jesień, to śliwki, dynie, grzyby… wyliczając dalej to zaraz już święta, Nowy Rok i znów wszystko od nowa. Czas biegnie jak szalony i mam wrażenie, że ciągle nabiera prędkości, szok! Skoro tak pędzi to czas wykorzystać to co daje nam natura, dlatego dzisiaj
Be Fit Be Stronggłowie: Hmmm, przydałoby się ciasto. Wtedy przypominam sobie o tym przepisie na ekspresowe ciasto czekoladowe , które zawsze wychodzi. Jesień obfituje w pyszne owoce, które idealnie pasują do ciast: jabłka, śliwki i właśnie gruszki. Dojrzałe, słodkie, z których aż leje się sok podczas krojenia, to prawdziwe cudeńko. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU W dzieciństwie zajadałam się gruszkami w budyniu – nie było
Na-talerzu.pl