śliwka - 11236 przepisów (strona:436/750)

Knedle z brzoskwiniami 88

Był u mnie już przepis na knedle z truskawkami i śliwkami. Dzisiaj zaproponuję knedle z brzoskwiniami. Do ich przygotowania wystarczy kilka podstawowych składników jak ziemniaki, mąka, jajka i brzoskwinie z puszki. Przy robieniu knedli, bardzo ważny jest wybór odpowiednich ziemniaków. Najlepiej nadają się ziemniaki mączyste, zawierające więcej skrobi, łatwo rozpadające się, o jasnym i sypkim miąższu. Zaliczają

Świat Domowej Kuchni
Polska kuchnia w Warszawie - Polot 89

kuchnią Polską, która pokazuje, że w Polsce dajemy dobre jedzenie.  A na lepsze trawienie serwują domowe nalewki, które oczywiście przygotowywane są na miejscu. Ciekawe smaki: kawa z chili, śliwka, pigwa i chyba żurawina ale ta ostatnia mi spokoju nie dała. Bitwę nalewkową wygrała ostatnia - chyba żurawinowa :D O Polocie tyle i mogę Was tam teraz tylko zaprosić

Niezły Młynek
10 najlepszych przepisów na domowe ciasta świąteczne 118

Słone Pichcenie 3. Makowiec na kruchym cieście z pianką przepis na: Kasia w Garach 4. Kokosowa śnieżynka – sernik na zimno przepis na: Kulinarne Inspiracje Futki 5. Murzynek ze śliwkami przepis na: Smakołyki Asi 6. Ciasto krówka na biszkopcie przepis na: Lena Gotuje 7. Domowy Twix przepis na: Waffels & Chips 8. Ciasto Raffaello przepis na: Babka w Formie

BabskiePorady.pl - Przepisy
Murzynek jesienny z orzechami i daktylami 68

tubki, dla dzieci ) 2 łyżki syropu klonowego ( miodu) 4 łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu i przyprawy piernikowej 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 100 gram pokrojonych daktyli lub suszonych śliwek wielbiciele czekolady mogą pokusić się o dodanie 1/2 tabliczki posiekanej czekolady deserowej Wykonanie: Przesiewamy mąkę z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia, solą, cynamonem, przyprawami. W kubeczku mieszamy jogurt z musem jabłkowym

Kronika Piekarnika
Biszkopt z jabłkami 76

wilgotności. Najlepsza świeża, w dniu pieczenia. Nie wymaga ani lukru, ani posypywania pudrem. Pyszna w takiej najprostszej, nieudoskonalanej formie. W oryginalnym przepisie w roli głównej występują nie jabłka lecz śliwki. Składniki: 160 gram mąki pszennej 40 gram mąki ziemniaczanej 150 gram cukru 4 jajka 50 gram masła 2 duże jabłka 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka skórki z cytryny Wykonanie: Masło

Kronika Piekarnika
Ciasto Heleny ucierane z jabłkami 65

szklanki mleka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli skórka cytrynowa, wg upodobań 2 jabłka pokrojone w cząstki, lub inne owoce - śliwki, gruszki, wiśnie, jagody. Wykonanie: Masło rozpuszczamy w rondelku, nie zagotowujemy go. Gdy wystygnie, wsypujemy cukier i ucieramy mikserem na gładką masę. Cukier powinien się rozpuścić. Nadal ucierając, po kolei wbijamy trzy

Kronika Piekarnika
Tort miodowy 78

słodkiej herbaty. Kończąc wpis, już wiem że wrócę do tego przepisu wcześniej, niż myślałam. Zdjęcia z kroniki piekarnikowej: Wersja tortu z trzech, grubych blatów Przełożenie z powideł i suszonych śliwek

Kronika Piekarnika
Tort czekoladowo - kawowy z nutą powideł 78

słodkiej kawy, do nasączenia mini biszkopcików. Gotową kawę odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masa p owidłowa: Składniki: 1 słoik powideł śliwkowych 1 galaretka cytrynowa Wykonanie: Powidła śliwkowe, ewentualnie konfitury ze śliwek lub wiśni wykładamy do rondelka i podgrzewamy. Wsypujemy 3 - 4 łyżki galaretki cytrynowej, mieszamy aż dokładnie się rozpuści - należy uważać, by nie zagotować masy. Przekładamy z rondelka do porcelanowej miseczki

Kronika Piekarnika
Puszysty rabarbarowy placek z kruszonką 75

owocami, za którymi zdążyliśmy się stęsknić. Możemy już eksperymentować, lub wracać do starych, sprawdzonych wypieków z minionych sezonów wiosennych. Zatem do tego ciasta można wkomponować truskawki, wiśnie, jagody, śliwki. Jabłka, co oczywiste - również. Ale dziś, u mnie w roli pierwszoplanowej - RABARBAR. W śmietankowym, puchatym, wyjątkowo delikatnym podłożu z ciasta ucieranego. Gdy pierwszy kawałek znajdzie się na talerzu - rozpłyniemy się

Kronika Piekarnika
Rabarbar pod pianką na kruchym cieście 59

zajada się od czasu do czasu, w ulubionej cukierni plackiem z bezą i kruszonką? Takim, w którym w zależności od sezonu pod białą piankę upchane są truskawki, jabłka, śliwki. Ten rabarbarowiec, to właśnie pyszny placek sezonowy, jak z cukierniczej witryny. Jeszcze kilka dni i odzyskamy szansę doceniania zawieszonych form aktywności. Chociażby spotkań nad filiżanką kawy i porcją ciasta, w kawiarni

Kronika Piekarnika
Pyszny piernik sułtański z powidłami i kremem bakaliowym 115

piernika Krem 0,5 l mleka 1 szkl. cukru 4 łyżki kaszy manny 1 kostka masła 150-200 g bakalii ( u mnie posiekane orzeszki ziemne) 1 słoik kwaskowego dżemu (śliwka, porzeczka) Polewa 3 łyżki cukru 3 łyżki masła 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao Wykonanie Ciasto Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Ucierając dodajemy miód, sodę, mleko, masło

Mieszam w Garnku
Piernik dojrzewający 94

lodówki na 2-3 dni. Gotowy piernik oblej polewą czekoladową i udekoruj posypką, orzechami lub suszonymi owocami. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Uszka wigilijne Schab ze śliwką Lukier do pierników Śledzie w śmietanie Makowa fantazja Ryba po grecku Zobacz też nowe przepisy Piernik dojrzewający Pieczone jabłka w sosie karmelowym Parmigiana z bakłażana Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem

okolicepalnika.pl
Smakołyki ze Schroniska Smaków 85

sosy, makarony, wędliny, słodycze.  W moje ręce trafiła paczka z kilkoma produktami do spróbowania. Był w niej słoik barszczu czerwonego na wywarze warzywnym , maliny w syropie, powidła ze śliwki węgierki, suszone borowiki, ciasteczka owsiane z czekoladą oraz paczka włoskich ciastek z gwiazdkami.  Pierwsze wrażenie - bardzo ładnie ozdobione słoiki z owocami i barszczem, przypominają te z domowej spiżarni. Skład

Obiad gotowy
Ciasto filo z owocami i orzechami 94

dodatkowo łyżka masła 2 łyżki miodu sok z jednej cytryny skórka otarta z jednej cytryny 3 jabłka pokrojone w drobną kostkę 2 gruszki pokrojone w drobną kostkę opcjonalnie kilka śliwek (około 7), też pokrojonych w drobną kostkę około 50 g (trzy łyżki) orzechów włoskich lub laskowych około 10 g rodzynek namoczonych wcześniej w rumie lub herbacie. Przygotowanie: Ciasto filo rozmrażamy

ladykitchen
Ciasto serowo-makowe 65

pomarańczowy – tort piernikowy – sernik tradycyjny – sernik z rodzynkami – sernik z wiśniami – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – tort czekoladowy z owocami CIASTO SERWOWO-MAKOWE Przygotowanie: 2 h 10 minut Składniki spód: 200 g mąki pszennej 100 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania