śliwka - 11236 przepisów (strona:444/750)

Oszukany sernik z rabarbarem 145

doskonały deser do letniej kawy. Struktura masy śmietankowej przypomina w smaku sernik :) Ciasto wychodzi dosyć słodkie więc można zmniejszyć ilość cukru. Do ciasta można dodać dowolne owoce, np. truskawki, śliwki. Ciasto kruche: 2,5 szkl mąki pszennej 1 i 1/3 szkl cukru 2 op. budyniu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 200 g margaryny 5 żółtek 2 łyżki

Smakołyki Asi
Konfitury – sposób na zatrzymanie smaku lata 110

nasze prababcie usłyszały o sprzedawanych obecnie niskosłodzonych konfiturach lub całkowicie bez cukru to byłby mocno zdziwione, ponieważ… ich podstawą jest bardzo słodki syrop i owoce. Najlepsze konfitury wychodzą ze śliwek, moreli, porzeczek i płatków róży. Do ich przygotowania nadadzą się również wiśnie i agrest, ale tu trzeba dodać więcej cukru z uwagi na ich naturalną kwaskowatość. Czym konfitury różnią się

Pasja Smaku
5 pomysłów na letnie koktajle 143

lipcu wybierajmy więc: maliny, wiśnie, morele, czereśnie, porzeczki, jeżyny, jagody, agrest, brzoskwinie, truskawki, botwinę, natkę pietruszki, szpinak, czy też cukinię. W sierpniu natomiast dochodzą nam do tej listy: nektarynki, śliwki, jabłka, gruszki, winogrona i rukola. Co jeszcze dodać do koktajlu? Omówiliśmy bazę, ale co jeszcze dodać do naszego koktajlu? Baza: tutaj wybór mamy bardzo duży. W wersji tradycyjnej możemy użyć

365 dni dookoła kuchni
Babka Majonezowa Z Bakaliami 109

szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 4 jajka kl M 1 szkl cukru 3 łyżki majonezu 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka maki do bakalii suszone śliwki, orzechy, rodzynki, żurawina, skórka pomarańczowa esencja waniliowa cukier puder 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę, następnie dodajemy majonez i jeszcze chwilkę miksujemy. Następnie dodajemy obie mąki z proszkiem

Gotowanie...to proste !
Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową 115

też może Cię zainteresować: → Sernik czekoladowy z musem malinowym → Tort ajerkoniakowy → Tarta z ajerkoniakiem i figami → Ciasto orzechowe z ajerkoniakową pianką → Sernik kawowy na zimno z Amaretto i suszonymi śliwkami Artykuł Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Muffinki czekoladowe 97

kroimy na małe kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy. Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i w każdej umieszczamy łyżkę ciasta. Dodajemy ulubione owoce (np. 3 wiśnie, 1 truskawkę, 1 śliwkę) i następnie kładziemy na to kolejną łyżkę ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Smacznego Artykuł Muffinki czekoladowe pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Kostki migdałowe w czekoladzie 89

Kroję biszkopt na w miarę równe kwadraty (wymyśliłam czterolistne koniczynki, ale ostatecznie przemieniły się i tak w kostki ). Każdą kostkę smaruję dżemem (wykorzystałam trzy różne: z rokitnika, truskawki i śliwek). W przypadku jednego rodzaju dżemu możemy najpierw posmarować cały biszkopt, a dopiero później kroić na kawałki. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i gdy trochę przestygnie, polewam nią kostki. Najlepiej zrobić

Słodki sentyment
Wianuszek z owocowym nadzieniem 89

owocowym nadzieniem jest po prostu pyszny i tyle. A na kolorowe, wiosenne wypieki przyjdzie jeszcze czas Składniki: 2 ¼ szklanki mąki 20 dag ulubionych suszonych owoców (u mnie są to śliwki i wiśnie) 2 duże jabłka 1 jajko 15 dag mielonych orzechów ½ szklanki mleka 4 dag drożdży 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki cukru 6 dag masła 4 łyżki rumu

Słodki sentyment
Dżem truskawkowy z rabarbarem 99

cukru Konfitura różana Konfitura z pigwy Dżem malinowy z wiśniówką Zobacz też najnowsze przepisy : Dżem truskawkowy z rabarbarem Galaretka z płatków róży Sałatka tabbouleh Konfitura różana Chleb ze śliwkami pszenno-żytni Artykuł Dżem truskawkowy z rabarbarem pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Drożdżówki z budyniem lub makiem (wegańskie) 84

ugotowanych i ostudzonych ziemniaków -60 g cukru kokosowego -mąka do podsypywania ciasta Masa makowa -70g maku mielonego -150g mleka roślinnego lub zwykłego -kilak suszonych owoców (u nas śliwki) -20-30g ksylitolu -1/2 dużego jabłka lub 1 małe -skórka pomarańczowa (można pominąć) Budyń -500ml mleka roślinnego lub zwykłego -80-100g ksylitolu -40g budyniu Kruszonka

Candy Pandas
Galaretka z płatków róży 76

Cukier różany Konfitura z płatków róży Konfitura z pigwy Marynowane rzodkiewki Pesto z liści rzodkiewki Zobacz też najnowsze przepisy : Galaretka z płatków róży Sałatka tabbouleh Konfitura różana Chleb ze śliwkami pszenno-żytni Burger z halloumi Artykuł Galaretka z płatków róży pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Bigos z kiszonych buraków 152

zlaniu zakwasu buraczanego. Z racji tego, że ilości są dość spore, trzeba było przetworzyć to na wiele sposobów. Jednym z nich jest bigos.  Składniki: - kiszone buraki - grzyby suszone - śliwki suszone - koncentrat pomidorowy Wykonanie: Zastanawiałem się jak je pokroić. Najpierw chciałem potrzeć na zapałkę, ale pomyślałem, że to będzie za drobne. Potem kroiłem w drobne plastry, ale one były

Kryzysowa Książka Kucharska
Tort bezowy z truskawkami 86

składniki. Watro, przyłożyć się do tego, a efekt będzie wspaniały, zachwycicie swoich bliskich i skradniecie ich żołądki i serca na zawsze. 🎂 Inne propozycje Szarlotka z bezą Kruche ciasto ze śliwkami i bezą Pavlova z mango Beza z kremem cytrynowym 📖 Przepis Print Tort bezowy z truskawkami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Klasyczny  tort bezowy

SprawdzonaKuchnia.pl
Burger warzywno – ryżowy 82

smażyć do miękkości. Do dużej miski włożyć ugotowany ryż, smażone warzywa, dodać wszystkie przyprawy , siekane zioła, jajko, tartą bułkę, soczewicę. Dokładnie wymieszać, zmoczyć dłonie i formować kulki wielkości sporej śliwki, spłaszczyć je i obtoczyć w kaszy mannie lub tartej bułce. Burgery smażyć na oliwie na złoty kolor z dwóch stron. Bułki podgrzać na suchej patelni lub w mikrofalówce. Na bułkę

SprawdzonaKuchnia.pl
Nagroda od Magazynu Kuchnia 79

edycji konkursu „blogujemy”, którego tematem były przepisy wigilijne. Konkurs prowadzony był przez internetową stronę tegoż właśnie magazynu. Wygrał mój przepis na zupę z czerwonej cebuli i suszonych śliwek. Nagrodą była publikacja mojego przepisu na łamach gazety w wersji papierowej, którą możecie kupić już dziś i wypróbować wszystkie opublikowane tam wspaniałe przepisy. Artykuł Nagroda od Magazynu Kuchnia pochodzi

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania