Owoce: maliny, melon, czarna porzeczka, mirabelki, jeżyny, winogrona, nektarynki, śliwki, poziomki, jagody, arbuzy. Warzywa : koper włoski, fasolka szparagowa, grzyby kurki, por, karczochy, bakłażan, cukinia, brokuły, fenkuł, kalarepa, fasola, kapusta. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length
Coś bym zjadłapłaskie) kilka kropel aromatu waniliowego/esencji waniliowej (opcjonalnie) Wierzch: 2 opakowania galaretki (u mnie zielona kiwi i przezroczysta owoce tropikalne; obie na 500 ml wody) owoce (u mnie borówki i śliwki) Ciasto na paluszkach francuskich z kremem mascarpone, owocami i galaretką - przygotowanie: Galaretki przygotować zgodnie z opisem zmieszczonym na opakowaniu i po ostudzeniu schłodzić w lodówce. Przygotować krem. Śmietankę
Di gotujeotoczenia powinny być podczas kiszenia, skąd wiedzieć, że kiszonka jest gotowa. Kolejna część książki prezentuje przepisy opatrzone fotografiami na kiszonki oraz przepisy na dania z kiszonek. Możemy zakisić jabłka, śliwki, cytryny, fasolkę szparagową, cebulę, paprykę, pomidory, dynię, cukinię, buraki, kapusty: białą, czerwoną i pekińską, ogórki, rzodkiewki, białą rzodkiew, seler korzeniowy. Teraz jest najlepszy moment, aby przygotować w słoikach przetwory, które
AZgotuj!czyli dla mnie! Nie lubię czekania, aż ciasto drożdżowe wyrośnie. Nigdy też nie przepadałam za tego rodzaju ciastem. Ale gdy w ubiegłym roku siostra poczęstowała mnie swoim ciastem ze śliwkami zjadłam pół blachy! Od razu też poprosiłam o przepis dla Was :). Zapraszam i życzę smacznego! Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki, forma 23×33 cm: 3 jajka, rozm
Słodki Pomysłteraz serwować Tartaletki są szybkie w przygotowaniu i nie wymagają użycia wielu, skomplikowanych składników. A gdy sezon na jagody się skończy, możecie zamienić je na inne owoce, np. morele, śliwki, gruszki lub jabłka Tartaletki z jagodami Składniki na 5 tartaletek: 350 g mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru szczypta soli 115 ml bardzo zimnej wody łyżka octu winnego
365 dni dookoła kuchnikruszonkowego. To ciasto nie jest typowym kruchym ciastem ale też nie jest typowym ucieranym. Bardzo mi odpowiada i świetnie pasuje z owocami. Piekłam je z czarną porzeczką . Ciasto ze śliwkami jest również bardzo smaczne. Chociaż nazywam to ciasto kruche to zaznaczam, że jest nietypowe ale bardzo uniwersalne. Kruche ciasto z owocami najczęściej podaję z lodami, jeszcze ciepłe. Prawda jest taka
codojedzeniaPrzepyszne bułeczki pszenne ze śliwką i płatkami owsianymi to kolejny wypiek, jaki możesz znaleźć w moim e-booku DOMOWE PIECZYWO . Są łatwe w przygotowaniu, puszyste i pyszne! Domowe pieczywo to chyba coś co każdy z Nas uwielbia, polecam Ci tą przygodę. TUTAJ możesz poczytać więcej na moim blogu o moim najnowszym e-booku, zachęcam! Ten e-book to super sprawa
SMYKWKUCHNIcukru z wanilią 3/4 szklanki cukru 2 średnie jajka 1/2 szklanki oleju 170 g gęstego jogurtu naturalnego (mały kubek) 5 łyżek mleka 500 g świeżych owoców, u mnie mix: śliwki, jabłka, borówki Uwagi do przepisu: Przepis na formę o wymiarach: 20 x 25 cm. Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma pojemność 250 ml. PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp
Zasmakuj KuchniSkładniki: (na 12 sztuk) 2 szklanki mąki 1/2 szklanki drobnego cukru około 2/3 szklanki posiekanych suszonych miękkich śliwek (kalifornijskich) 1/2 szklanki groszków z mlecznej czekolady 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 2 jajka 6 łyżek oleju Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę na muffinki z 12 papilotkami. W sporej misce wymieszaj suche składniki. W osobnej misce, lub dzbanku - mokre
Lejdi of the houseChleb na zakwasie żytnim. Domowy chleb pszenny z suszonymi śliwkami na zakwasie żytnim, to kolejna pozycja, jaką możesz znaleźć w moim e-booku pt. Domowe Pieczywo. Chleb niesamowicie puszysty, z cienką chrupiącą skórką, idealny do kanapek na słodko, jak i na wytrawnie. Prosty do zrobienia i przepyszny. Ten i wiele innych chlebów znajdziesz w moim e-booku DOMOWE PIECZYWO
SMYKWKUCHNIJest ono bardzo smaczne, pulchne i zachowuje długo świeżość. Ja zrobiłam ciasto maślane z czereśniami, ale możecie do jego przygotowania użyć innych owoców sezonowych, na przykład wiśni, borówek czy śliwek. Moja rodzinka uwielbia ciasta z kruszonką, ale jeżeli wy za nią nie przepadacie to możecie kruszonkę pominąć i upieczone ciasto posypać cukrem pudrem. Maślane ciasto z czereśniami będzie doskonałym dodatkiem
Danka PichciSkładniki: 2 szklanki płatków owsianych 1 banan 20 g otrębów 100 g suszonych śliwek 50 g masła orzechowego 1 łyżka kakao Przygotowanie: Płatki owsiane zalać 2 szklankami wody, a kiedy … Czytaj dalej Pieczona owsianka
czarrna od kuchniLato to moja ulubiona pora roku. Na straganach kolorowe i soczyste owoce zachęcają do kulinarnych eksperymentów. Owoce, które kupuję najchętniej to: truskawki, morele, brzoskwinie i śliwki, na które trzeba czekać nieco dłużej. Zdecydowanie bardziej od ciast i kalorycznych deserów, wolę świeże, domowe koktajle, które przygotowuję od lat. Za każdym razem jednak powstają nowe pomysły, a ulubiony koktajl truskawkowy na maślance
Moja smaczna kuchnia