Zapraszam na profil Wioli po więcej smacznych fit przepisów 🙂 Składniki: 200 go ciecierzycy 50 g daktyli 50 g suszonych śliwek 2 czubate łyżki odzywki białkowej, u mnie czekoladowa 1 … Czytaj dalej Praliny daktylowe
czarrna od kuchniJeden z moich sprawdzonych przepisów na ciasto z owocami zawiera w sobie zamiennie maślankę lub kefir. Tym razem tak powstało maślankowe ciasto ze śliwkami. Składniki: ciasto: - 1 1/2 szklanki mąki pszennej (u mnie typ 450) - 1/2 szklanki cukru - 1 mały cukier waniliowy - 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jajko - 1/4 szklanki oleju roślinnego (u mnie rzepakowy) - około 3/4 szklanki
Kuchnia co dniawilgotność. Proces fermentacja trwa ponad dwa miesiące, a kolejne tygodnie “odpoczywa”. W rezultacie otrzymujemy czarny czosnek o miękkiej i delikatnej konsystencji. W smaku możemy doszukać się nut wędzonej śliwki, suszonej moreli, wanilii i trufli. Czarny czosnek ma słodko – kwaśny posmak, jest miękki i łagodny. Bardzo lubię podjadać ząbki czarnego czosnku prosto ze słoiczka. Jest on również świetnym dodatkiem
Tajemnice SmakuPyszne i proste w przygotowaniu kruche ciasto z owocami i budyniem. U mnie akurat z gruszkami ale śmiało możemy użyć innych owoców np śliwek czy moreli Tanie i z podstawowych składników które znajdują się w większości domów. Zawsze można po nie sięgnąć gdy mamy ochotę na coś słodkiego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kruche ciasto: 4 żółtka 1/2 szklanki cukru
Blog kulinarny S9.PLchyba nie najlepszy przykład / Na śniadanie często wybieram owsiankę, naprawdę mnie syci i jest skarbnicą zdrowia. Jako dodatki do mojej owsianki wybieram – rodzynki, śliwki kalifornijskie, dynię, słonecznik, suszone morele, migdały. Możecie takie rarytasy kupić w każdej spożywce, a jeśli wolicie wygodę, możecie zaglądnąć do sklepu mixit.pl W moim w domu zupa to absolutne must have. Przy czym nie gotuję
W Kawiarencezdrowy i niezwykle smaczny! Przepis na 1 porcję o wartości ok. 275kcal, B: 4,9g, T: 14,1g, W: 32,2g. Polecam wypróbować również inne wersje crumble: – gorące śliwki pod kruszonką z kokosem – nektarynki pod owsianą kruszonką z orzechami – nektarynkowe crumble – deser idealny FIT Składniki: – 150g borówek – 10g mąki (owsianej, gryczanej, pszennej, żytniej
Be Fit Be Strongtakiego wysokiej jakości mleka bez problemu przygotowywano zsiadłe mleko, zastępujące niedostępne kefiry i jogurty. W niektórych domach przygotowywano też własnoręcznie masło. O dziwo, nie brakowało też słodyczy. Popularne były śliwki w czekoladzie i różnego rodzaju cukierki np. iryski i karmelki oraz domowy blok czekoladowy . Smakiem dzieciństwa dla wielu pozostanie oranżada, często spożywana w formie proszku. Popularna była też ta robiona
ProstePesto.pljest orzeźwiający, a całość jest tak bardzo smaczna, że na jednym kawałku się nie skończy Polecam! Polecam również tort marchewkowy z kremem z batatów , tort z kremem z suszonych śliwek , tort czekoladowy z kremem truskawkowym , tort makowy z brzoskwiniami . Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): Biszkopt (proporcje na 1 biszkopt, a potrzebujemy 3 sztuki): 3/4 szklanki (180 ml) mąki orkiszowej
Lamarida.plkcal / W: 43 g / B: 25 g/ T: 17 g] 120 g naturalnego tofu 50 g cebuli 1/2 łyżeczki kurkumy 1 duży pomidor lub 5 małych (odmiany koktajlowe, cherry, śliwka, koraliki) garść jarmużu 3 pieczarki 1 łyżka (7g) płatków drożdżowych 1 łyżeczka oleju (5g) 2 łyżki mleka roślinnego lub wody sól morska lub kala-namak pieprz 60 g chleba żytniego
365 dni dookoła kuchniciasto wykładamy na blaszkę, na wierzch możemy dodać owoce , mak , konfiturę , powidła (wedle uznania). Ja ułożyłam rabarbar , ponieważ już dawno miałam na niego ochotę. Pamiętajcie , że owoce mokre np. śliwki, owoce mrożone, owoce z puszki, należy najpierw odcedzić, a następnie oprószyć mąką. Mąka pochłonie nadmiar płynu. Według moich obserwacji, ciasto smakowo niczym się nie różni od ciast drożdżowych ugniatanych
SmartBake.plSzybkie w przygotowaniu i pyszne ciasto z rabarbarem. Lekkie i przyjemne w smaku. Owoce nie opadają. Ciasto może być świetną bazą pod różne owoce, truskawki, śliwki, jabłka. Oprószone cukrem pudrem smakuje znakomicie i nie wiadomo kiedy znika cała blaszka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 500 gram rabarbaru 4 jajka 100 gram masła/margaryny 1 szklanka cukru ( składniki odmierzane szklanką
Blog kulinarny S9.PLnaturalnego tofu 50 g cebuli 1/2 łyżeczki kurkumy 1 duży pomidor lub 5 małych (odmiany koktajlowe, cherry, śliwka, koraliki) 7g płatków drożdżowych 1 łyżeczka oleju (5g) 2 łyżki mleka roślinnego lub wody sól morska lub kala-namak pieprz 2 kromki chleba żytniego na zakwasie Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim drobno posiekaną cebulę oraz kurkumę. Następnie tofu
365 dni dookoła kuchnipołączenie sera i rabarbaru z dodatkiem kruszonki jest obłędne. Próbujcie koniecznie. Polecam Ci też przepisy: – drożdżówki z serem – brioszki – ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką – drożdżowe ze śliwkami i kruszonką – racuchy drożdżowe – drożdżówki z truskawkami – drożdżowe topielec – mini pączki serowe – blok czekoladowy Przygotowanie: około 2,5 h Ilość : 10 drożdżówek Składniki ciasto: – 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej
nietylkopasta.plmożecie wykorzystać suche biszkopty, keks, murzynka czy nadmiar herbatników. Gotowe kulki możecie obtoczyć w gorzkim kakao, wiórkach kokosowych czy liofilizowanych owocach. Do bajaderek dodajcie swoje ulubione bakalie, np. rodzynki, śliwki, żurawinę czy mieszankę orzechów. Uwierzcie mi na słowo, że za każdym razem bajaderki będą miały inny smak, ponieważ wszystko będzie zależeć od dodanych suchych składników jak i wykorzystanego dżemu. Uwaga
Ugotowaćczubate łyżki kakao 1-2 łyżeczki przyprawy do pierników 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka mleka 1 szklanka oleju roślinnego 3 jajka 3/4 słoiczka powideł śliwkowych garść orzechów garść suszonych śliwek garść rodzynków Polewa: 80 g masła 240 g czekolady gorzkiej lub mlecznej Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki czyli przesianą mąkę z proszkiem i sodą, cukier, kakao, przyprawę do pierników
Kocham Czekoladę