Crème brûlée z jabłkami – klasyczny deser w nowoczesnej odsłonie. Jabłkowe crème brûlée – francuska klasyka z delikatną nutą jabłek, cynamonu, imbiru i wanilii Jak zrobić jabłkowe crème brûlée? Jabłkowe crème brûlée to wyjątkowy deser, który łączy klasyczną francuską recepturę z owocową nutą jabłek. Dzięki połączeniu soku jabłkowego, cynamonu, imbiru i wanilii z delikatnym kremem, deser zyskuje niepowtarzalny aromat i smak. Idealny zarówno na rodzinne spotkania, jak i eleganckie przyjęcia. Jak przygotow...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...