Jabłkowe Crème Brûlée. Francuski deser w owocowym wydaniu

Jabłkowe Crème Brûlée. Francuski deser w owocowym wydaniu

Crème brûlée z jabłkami – klasyczny deser w nowoczesnej odsłonie. Jabłkowe crème brûlée – francuska klasyka z delikatną nutą jabłek, cynamonu, imbiru i wanilii Jak zrobić jabłkowe crème brûlée? Jabłkowe crème brûlée to wyjątkowy deser, który łączy klasyczną francuską recepturę z owocową nutą jabłek. Dzięki połączeniu soku jabłkowego, cynamonu, imbiru i wanilii z delikatnym kremem, deser zyskuje niepowtarzalny aromat i smak. Idealny zarówno na rodzinne spotkania, jak i eleganckie przyjęcia. Jak przygotow...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.