Czy przecier i koncentrat to to samo? W dzisiejszym artykule przyjrzymy się dwóm popularnym produktom spożywczym: przecierowi i koncentratowi. Często są one używane w kuchni, zwłaszcza podczas przygotowywania sosów, zup i dań mięsnych. Czy jednak przecier i koncentrat to naprawdę to samo? Czy istnieją między nimi jakieś istotne różnice? Zapraszamy do lektury, aby poznać odpowiedzi na te pytania. Przecier Przecier to produkt spożywczy o gładkiej konsystencji, który powstaje poprzez rozdrobnienie i przecedzenie owoc... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.