Sangria idealna, czyli jak komponować sangrię

Sangria idealna, czyli jak komponować sangrię

Sangria idealna, czyli jak komponować sangrię

Czerwona sangria to tradycyjny hiszpański napój alkoholowy. Pita przez rolników na polach Walencji podczas żniw, początkowo składała się tylko z czerwonego wina i wody. Tak, żeby w pełnym słońcu napój nie uderzał zbyt szybko do głowy. Dzisiaj sangrię robimy na każdy możliwy sposób. I każdy jest dobry! Sangrię możecie zrobić z każdego dowolnego wina, w zależności od własnych upodobań. Lżejsza w smaku będzie ta zrobiona na winie białym, mocniejsza – zrobiona na winie czerwonym. Ma to być lekki napój alkoholowy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

napój, pomarańcze, sok, cytryna, jabłka, porzeczki, truskawka, kiwi, imbir, truskawki, arbuz, maliny, śliwka, impreza, syrop, napój pomarańczowy, sok imbirowy, czerwona porzeczka, czarna porzeczka

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.