Śląski skubaniec z wiśniami

Śląski skubaniec z wiśniami

Śląski skubaniec z wiśniami

Przepis na : deser

W kuchni śląskiej popularnymi ciastami były skubańce. Nazwa pochodzi od sposobu wykonania, czyli skubania ciasta przed pieczeniem. Wersja z użyciem mrożonych owoców jest równie smaczna jak ta ze świeżymi owocami lata.Ciasto wspaniałe, bo nie dość że szybko się je robi, to równie szybko znika. Składniki: Na tortownicę o śr. ok. 20cm Ciasto kruche: 300g mąki pszennej 150g zimnego masła 50g cukru pudru 1 łyżka śmietany 2 żółtka 1 łyżka kakao Piana: 2 białka 1/2 szklanki cukru kryształu Ponadto: 1 opakowanie wiśni mr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Autor

kuchniawczekoladziekuchniawczekoladzie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, czekolada, wiśnia, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, sok, truskawka, truskawki, śliwka, desery, deser, ciasto z białek , szybkie ciasto, ciasto na niedziele, ciasto z truskawkami, ciasto ze śliwką, szybki deser, szybkie ciasto z truskawkami, ciasto ze śliwką na szybko

Inne przepisy z Kuchnia w czekoladzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.