Pierś z kaczki z jabłkami i sosem śliwkowym

Pierś z kaczki z jabłkami i sosem śliwkowym

Pierś z kaczki z jabłkami i sosem śliwkowym

Pierś z kaczki z jabłkami i sosem śliwkowym to jedno z naszych ulubionych dań. Bardzo szybko można je przygotować, a pilnując czasu pieczenia mięso będzie soczyste, kruche i delikatne w smaku. Powidła śliwkowe i jabłka swoją słodyczą podkreślą smak mięsa. Pierś z kaczki możemy podać z domowymi kluseczkami z wody, kaszą, albo pieczonymi ziemniaczkami. Nasza wersja kaczki była podana wraz z pieczonymi ziemniaczkami. Składniki (2 porcje) 2 piersi z kaczki 1 dużo jabłko (albo 2 małe) 2 łyżki konfitur ze śliwek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.