Schab w sosie paprykowym

Schab w sosie paprykowym

Schab w sosie paprykowym

Schab w sosie paprykowym z dodatkiem cebulki i pomidorów. Duszony w gęstym sosie, miękki i kruchy.  Doskonała alternatywa dla klasycznych schabowych, świetna propozycja dla tych którzy szukają ciekawego pomysłu na plastry schabu. Do tego ryż albo ziemniaki i jakaś surówka i klasyczny obiad gotowy. Schab w sosie paprykowym Składniki: ok 1 kg schabu pokrojonego w plastry 3 łyżki oleju 2 nieduże cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki  litr rosołku/wywaru warzy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczny zeszyt

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.