Sałatka z wątróbką i granatem w sosie śliwkowym

Sałatka z wątróbką i granatem w sosie śliwkowym

Składniki: • 400 g wątróbki drobiowej • 2 łyżki mąki • sól, pieprz do smaku • mix sałat z rukolą • 1/2 opakowania śliwek mrożonych • 200 ml czerwonego wina • 4 łyżki cukru • 1 granat • 5 łyżek płatków migdałowych Wykonanie: • Uprażyć płatki migdałowe na suchej patelni na złoty kolor. • Na patelnię wsypać cukier, gdy zacznie się karmelizować dodać sliwki, wino i dusić ok. 20 minut. • Na talerzu ułożyć mix sałat. • Wątróbkę oprószoną mąką usmażyć na oleju, posypać...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.