Pudding chlebowy - Bread pudding – jak wykorzystać czerstwe pieczywo

Pudding chlebowy -  Bread pudding –  jak wykorzystać czerstwe pieczywo

Pudding chlebowy - Bread pudding – jak wykorzystać czerstwe pieczywo

Przepis na : deser

250g czerstwego pieczywa (pszennego, z ziarnami, żytniego), 250g suszonych bakalii (morele, śliwki, migdały, orzechy, kandyzowana skórka pomarańczy...), 2 jajka, 2 łyżki cukru trzcinowego, 0,5 l mleka*, 6 łyżeczek masła, masło do wysmarowania foremek (6 małych foremek do zapiekania) Rozdrobnić chleb, zalać mlekiem, wymieszać i odstawić na 15 minut. Orzechy i migdały posiekać. Bakalie sparzyć wrzątkiem, a następnie pokroić w cienkie paski. Dodać do chleba i wymieszać. Dodać cukier i roztrzepane lub ubite ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.