Bardzo delikatne ciasto serowe, które można piec z każdym rodzajem sezonowych owoców. Jesienią piekłam ze śliwkami, a teraz z truskawkami. Tak samo jak szybko się przygotowuje i piecze, to tak samo szybko znika. Składniki: ? 1/2 kg truskawek Ciasto: ? 250 g masła ? 5 jajek ? 50 dkg zmielonego białego sera ? 2 szklanki mąki ? 2 łyżeczki proszku do pieczenia ? szczypta soli ? 3/4 szklanki cukru ? 1 cukier waniliowy Wykonanie: ? Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę. ? Dodawać p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...