Gorące lato w tym roku. Upały trwają i nie zamierzają nas opuścić więc pić się chce. My w celu orzeźwienia raczymy się przede wszystkim zwykłą wodą, ale robię też różnego rodzaju lemoniady a czasami gotuję owocowe kompoty. Mając nadmiar świeżych owoców postanowiłam zrobić kilka słoików kompotu na zimę. Mało kto chyba dzisiaj je robi bo wygodniej ugotować choćby jabłkowy ze świeżych jabłek dostępnych cały rok albo z mrożonych owoców. Ja nie mam jednak miejsca żeby zamrozić większą ilość takich owoców jakie bym ch... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.