Kompot z suszu, czyli wigilijna klasyka. Pojawia się niemal na każdym świątecznym stole. W dzieciństwie kojarzył mi się z przymusem i czymś, co trzeba było wypić jednym duszkiem. Gdy dorosłam przygotowałam jego własną, cudownie rozgrzewającą i smakowitą wersję. 😊 Kompot z suszu: 500g mieszanki suszonych owoców (u mnie - jabłka, morele, śliwki) dodatkowe 100g suszonych jabłek 150g rodzynek (u mnie bursztynowe) 1,5 litra gorącej wody + ok. 1-1,5l zimnej 4 łyżki miodu 1 pomarańcza 10 goździków 3 łyżeczki imbi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...