W jaki sposób ugotować mistrzowski bigos?

W jaki sposób ugotować mistrzowski bigos?

W jaki sposób ugotować mistrzowski bigos?

Sekret pysznego bigosu tkwi w „przegryzieniu się” smaków. Im dłużej się go gotuje, tym będzie lepszy. Co więcej, powinien po ugotowaniu postać 2-3 dni w chłodzie. Odgrzany rozkwitnie pełnią smaku. Zacznijmy od kapusty. Przepłuczmy i poszatkujmy 1,5 kg kiszonej kapusty. W dużym garnku na oleju podsmażmy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajmy kapustę, chwile smażmy razem. Dolejmy około 1 litra wody, dołóżmy po kilka listków laurowych i ziarenek ziela angielskiego, łyżeczkę ziarenek pieprzu, 4-5 goździków, 3-4 zi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.