Ciasto drożdżowe ze śliwkami, Zniewolony

Ciasto drożdżowe ze śliwkami, Zniewolony

Ciasto drożdżowe ze śliwkami, Zniewolony

Ciasto drożdżowe nie jest trudne w przygotowaniu. Wymaga tylko więcej czasu (głównie na podwojenie swojej objętości). Trzeba jeszcze pamiętać, że wszystkie składniki MUSZĄ MIEĆ TEMPERATURĘ POKOJOWĄ (najlepiej wyjąć je ok. pół godziny przed pieczeniem). Przepis na ciasto z puszki (zmieniony). Składniki: - 10 g świeżych drożdży - 100-125 ml ulubionego mleka - 250 g mąki pszennej (1,5 szklanki) - 2,5 łyżki cukru (można również dodać waniliowy) - 2,5 łyżki oleju - 1-2 żółtka (lub 1 łyżka oleju i 1,5 łyżki mlek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, śliwka, drożdżowe, wegańskie, ciasto ze śliwką, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasto 3 bit

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.