Clafoutis z agrestem

Clafoutis z agrestem

Clafoutis z agrestem

Przepis na : deser

Clafoutis to deser wywodzący się z kuchni francuskiej. Swoją konsystencją bardziej przypomina flan aniżeli ciasto. Clafoutis najczęściej pieczony jest z dodatkiem owoców w tym głównie wiśni. Podawany jest na ciepło po uprzednim oprószeniu cukrem pudrem. Przepis na clafoutis , który mam dla was poniżej jest bardzo łatwy. Postanowiłam w nim sięgnąć po agrest. Dodanie agrestu sprawiło, iż clafoutis nie był słodki a wręcz przeciwnie, miał w sobie lekką kwaśną nutkę. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksbl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Autor

mecooks

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, śliwka, zupa, zupa cebulowa, czereśnie, deser, gruszka, wiśnia, ciasto francuskie, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z gruszkami, ciasto ze śliwką

Inne przepisy z MeCooks

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.