WOŁOWINA PO MEKSYKAŃSKU

WOŁOWINA PO MEKSYKAŃSKU

WOŁOWINA PO MEKSYKAŃSKU

Ostatnimi czasy dość rzadko sięgamy po mięsne dania. Wiąże się to z minionymi wakacjami, upałami i obfitością warzyw i owoców, w szczególności tych jesiennych. Dynie, cukinie, buraczki, ziemniaki, kabaczki, jabłka, śliwki, późne maliny, figi - te wszystkie pyszności zdecydowanie przeważają i częściej królują na stołach. Nie odcinamy się jednak od mięsnych potraw. Wołowina to jedno z czerwonych mięs. Zawiera dużo białka i żelaza, ale także więcej tłuszczu niż mięsa białe. Po mięsa czerwone należy jednak sięga... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, mięso, placki, ryba, tortilla, wołowina, ciasto, mięso mielone, tort, buraczki, mielone, deser, torty, desery, dania mięsne, dynia, cukinia, ryż, jabłka, czerwona fasola, ziemniaki, maliny, pieczywo, śliwka, ciasta z jabłkami, ciasto ze śliwką, ciasto z malinami, ryż z warzywami, placek ze śliwkami, placki z jabłkami

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.