Makowiec japoński

Makowiec japoński

Makowiec japoński

Polecam Wam makowiec japoński, który jest  bardzo łatwy do przygotowania, wilgotny i  smaczny. Piekę go bez spodu i taki Wam polecam. Oprócz tradycyjnego makowca zawijanego w cieście drożdżowym ten zajmuje drugie miejsce na mojej liście i chętnie go piekę nie tylko na święta Bożego Narodzenia. Może i Wy skusicie się na upieczenie tego ciasta. Po więcej przepisów zapraszam do zakładki Ciasta. Znajdziecie tam również przepisy na inne smaczne makowce. Składniki 400 g maku mielonego 7 jajek rozm L 2 szkl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, makowce, mak, mielone, ciasto drożdżowe, boże narodzenie, drożdżowe, śliwka, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto na boże narodzenie, łatwe ciasto, ciasta z jabłkami, ciasto z makiem, ciasta z masa, puszyste ciasto, ciasto z orzechami, ciasto cytrynowe, ciasto ze śliwką, jajka na święta

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.