Kompot z truskawek i jabłek

Kompot z truskawek i jabłek

Kompot z truskawek i jabłek

Zrobiony głównie z myślą o najmłodszych. I w sumie tyle. Nie dodawałam do niego żadnych ziół i cytryn. Czysty sok z owoców z wodą i niezdrowym cukrem :). Składniki: 2 l wody 4 jabłka 500 g truskawek 2 łyżki cukru lub więcej kostki lodu   Jabłka myjemy, obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych, z umytych truskawek odrywamy szypułki. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier i owoce. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy. Przed podaniem dorzucamy do niego kostki lodu. Podobne przepisy: Kompot ze śliwek i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję