Domowa granola w dwóch odsłonach

Domowa granola w dwóch odsłonach

Domowa granola w dwóch odsłonach

Mieszanka płatków owsianych z różnymi ziarnami, suszonymi owocami, bakaliami przygotowana domowym sposobem. Ważne jest aby wszystkie składniki były dobrej jakości. Jest wiele przepisów na jej wykonanie. Wystarczy znać główne zasady jej wykonania: składniki, które prażymy i te miękkie, które mieszamy ze składnikami po uprażeniu. Wszystko zależy od tego co chcemy aby znalazło się w tej mieszance i co najbardziej lubimy. Dałam propozycję dwóch mieszanek. Jedna z archiwalnego bloga przygotowywana jakieś 10 lat wstecz z s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.