Mieszanka płatków owsianych z różnymi ziarnami, suszonymi owocami, bakaliami przygotowana domowym sposobem. Ważne jest aby wszystkie składniki były dobrej jakości. Jest wiele przepisów na jej wykonanie. Wystarczy znać główne zasady jej wykonania: składniki, które prażymy i te miękkie, które mieszamy ze składnikami po uprażeniu. Wszystko zależy od tego co chcemy aby znalazło się w tej mieszance i co najbardziej lubimy. Dałam propozycję dwóch mieszanek. Jedna z archiwalnego bloga przygotowywana jakieś 10 lat wstecz z s... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...